concert: Cloudmachine in Het Parktheater op ZONDAG 07 MAART 2010

  • Cloudmachine
    Ozark Henry - 28/4 - Club Ziggo
    © Arend Jan Hermsen
ZO.
07 MRT
CLOUDMACHINE 20:00 uur Het Parktheater, Alphen aan den Rijn
2010
Hoofdprogramma Cloudmachine
Toegang €14,50 incl. consumptie

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op zondag 07 maart 2010.
Dat is 5166 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

De alternatieve pop band Cloudmachine van oud-Alphenaar Ruud Houweling, bereikte met hun voorlaatste plaat Hum of Life een groter publiek. Kwaliteitspokenner Leo Blokhuis sprak zijn waardering voor het album uit en presenteerde zelfs het laatste album Back on Land bij de verschijning in 2009.

In de pure en met melancholie doorspekte songs zit de hele pophistorie samengepakt met invloeden van bijvoorbeeld John Lennon, David Bowie, Elliott Smith en Radiohead. Cloudmachine past misschien wel in de traditie van Europese pop waarin bijvoorbeeld ook The Nits geplaatst wordenm. Voor de laatste plaat werkte de groep in Californië met Oz Fritz, de man die verantwoordelijk was voor het transparante geluid op o.a. drie Tom Waits cd's, waaronder het Grammy winnende Mule Variations.

Mediazine schreef over het album: (....) kwaliteit van eigen bodem is in dit genre met een lampje te zoeken, maar zoek niet langer. Kom met Cloudmachine aan land (...).

Foto's van Cloudmachine

Foto Cloudmachine te Bevrijdingspop Haarlem 2007 Foto Cloudmachine te Ozark Henry - 28/4 - Club Ziggo Foto Cloudmachine te Ozark Henry - 28/4 - Club Ziggo Foto Cloudmachine te Arid - 11/3 - Effenaar Foto Cloudmachine te Arid - 11/3 - Effenaar Foto Cloudmachine te Ozark Henry - 28/4 - Club Ziggo
 
Bekijk alle 7 foto's van Cloudmachine

Gerelateerd nieuws

Leden die hier naar toe zijn geweest