concert: Andrew Bird in Doornroosje op DONDERDAG 04 MEI 2006

  • Andrew Bird
    Andrew Bird - 9/3 - Paradiso
    © Melanie Marsman
DO.
04 MEI
ANDREW BIRD Rode Zaal, 20:30 uur Doornroosje, Nijmegen
2006
Hoofdprogramma Andrew Bird
Voorprogramma Dosh
Toegang 10 euro

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op donderdag 04 mei 2006.
Dat is 6569 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

De Amerikaanse troubadour Andrew Bird brak vorig jaar met zijn zesde studioalbum ‘The Mysterious Production Of Eggs’ definitief door. De plaat bevat intieme liedjes met prachtige zangpartijen, subtiel gitaarwerk en rijke vioolarrangementen. Naast viool bespeelt hij een arsenaal aan instrumenten (en ja...hij is ook nog kunstfluiter!). Hij zingt, speelt en sampelt zichzelf live, zodat hij zelfs tijdens zijn soloconcerten de indruk weet te wekken dat hij een heel orkest bij zich heeft. Vanavond treedt hij op met de Amerikaanse drummer en toetsenist Dosh. Een absolute aanrader voor mensen die houden van de muziek van Sufjan Stevens, Rufus Wainwright, Beck en Jeff Buckley.

Dosh (die zijn platen uitbrengt op het kwaliteitslabel Anticon) verzorgt ook het voorprogramma. Hij maakt een zeer eigenzinnige mix van hiphop en lofi pop waarbij hij veelvuldig gebruik maakt van zijn Fender Rhodes.

Foto's van Andrew Bird, Dosh

Foto Andrew Bird te Crossing Border Den Haag 2012 Foto Andrew Bird te Andrew Bird - 9/3 - Paradiso Foto Andrew Bird te Andrew Bird - 9/3 - Paradiso Foto Andrew Bird te Andrew Bird - 9/3 - Paradiso Foto Andrew Bird te Cross-linx (Rotterdam) 2016 Foto Andrew Bird te Cross-linx (Rotterdam) 2016
 
Bekijk alle 8 foto's van Andrew Bird

Gerelateerd nieuws

Leden die hier naar toe zijn geweest