event: Save De Saarein in Paradiso op ZONDAG 14 APRIL 2024

ZO.
14 APR
SAVE DE SAAREIN Grote en Kleine Zaal, 19:30 uur Paradiso, Amsterdam
2024

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op zondag 14 april 2024.
Dat is 15 dagen geleden.

Concert uitverkocht
Save De Saarein in Paradiso is uitverkocht.
Dit concert was uitverkocht.
zo 14 apr
Save De Saarein
Paradiso, Amsterdam
€ 15,00

EXTRA INFORMATIE

Op 14 april 2024 verhuist Saarein voor één avond naar een andere locatie, in Paradiso, samen met vrienden. Deze avond brengt de hele Saarein haar gemeenschap onder één dak om zowel de geschiedenis van dit queer instituut te vieren als het volgende hoofdstuk in te luiden.

In 1978 kocht een vrouwencollectief een café van eigenaren Saar en Rein (Saarein). Vrouwen konden elkaar in alle vrijheid en veiligheid ontmoeten in Café Saarein. In 1999 nam de legendarische Dia Roozemond het café over en breidde het deurbeleid uit naar alle 'queer minded people'. Sindsdien is het een van de belangrijkste historische queer ruimtes in Amsterdam.

Na 25 succesvolle jaren gaat Dia met pensioen en is het tijd voor een nieuwe generatie om het stokje over te nemen en het (culturele) erf- en gedachtegoed van Saarein voort te zetten. Maar een café overnemen kost geld. Om dit voor elkaar te krijgen vindt er een crowdfunding plaats voor de hele gemeenschap - en daarbij heeft de Saarein jouw hulp nodig. Dus kom langs en geniet van een avond vol met live muziek, dj's, performances, dansers en nog veel meer.