concert: Gipsy Kings feat. Diego Baliardo in Philharmonie Haarlem op WOENSDAG 19 JUNI 2024

WO.
19 JUN
GIPSY KINGS FEAT. DIEGO BALIARDO 20:00 uur Philharmonie Haarlem, Haarlem
2024
Bestel tickets voor dit concert
Bestel tickets Gipsy Kings feat. Diego Baliardo in Philharmonie Haarlem
Tickets Gipsy Kings feat. Diego Baliardo:
Weet waar je koopt!
wo 19 jun
Philharmonie Haarlem, Haarlem
€ 40,50 - 55,50

Podium Cadeaukaart

Podium Cadeaukaart

Dit podium accepteert de Podium Cadeaukaart, dé cadeaukaart voor theater en concert. Inwisselbaar bij 300+ podia in Nederland en België. Leuk om cadeau te geven! Bestel hier.

EXTRA INFORMATIE

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog vluchtten de grootouders van de broers Reyes en Baliardo net als vele andere Spaanse zigeuners, vanuit Catalonië naar Zuid-Frankrijk. Manitas de Plata (Ricardo Baliardo) en José Reyes maakten furore in Carnegie Hall in New York en vormden de bodem voor de Gipsy Kings. De broers uit Arles en Montpellier startten hun band in 1978 toen niemand minder dan Saint-Tropez’ beroemdste inwoner, Brigitte Bardot, hen uitnodigde voor een privéfeestje. In 1981 en 1982 maakten zij hun eerste platen Allegria en Luna de Fuego; 1987 brak de band wereldwijd door met de hit Bamboléo. Het genre dat de Gipsy Kings spelen, valt onder de noemer rumba catalan, een muziekstijl die de Cubaanse rumba en de Spaanse flamenco laat samensmelten tot een zeer vrolijk en vaak dansbaar geheel.

Submit informatie

Mis jij informatie of klopt er iets niet op deze concertpagina? Laat het ons hier weten!

Concert locatie en overnachtingen

Dit concert wordt gehouden in Philharmonie Haarlem in Haarlem. Ben je op zoek naar een overnachting in een hotel of BnB in de buurt van Philharmonie Haarlem in Haarlem? Hieronder vind je een aantal opties voor de avond nadat Gipsy Kings feat. Diego Baliardo in Philharmonie Haarlem plaatsvindt. Klik op de kaart om deze uit te klappen.

[Open kaart fullscreen]

Gerelateerde concerten

Gerelateerd nieuws