concert: Briqueville in Merleyn op WOENSDAG 14 FEBRUARI 2024

WO.
14 FEB
BRIQUEVILLE 22:00 uur Merleyn, Nijmegen
2024
Hoofdprogramma Briqueville

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op woensdag 14 februari 2024.
Dat is 76 dagen geleden.

Overzicht tickets dit concert
Tickets Briqueville in Merleyn
DEZE Briqueville TICKETS WAREN BESCHIKBAAR:
wo 14 feb
Merleyn, Nijmegen
€ 15,50

EXTRA INFORMATIE

Dat in België heel wat intrigerende metalacts rondlopen, is al lang geen geheim meer. Zo is er het mysterieuze BRIQUEVILLE, een instrumentale post- en sludge metalband uit Steendorp, Temse. Op het nieuwe album ‘IIII’ bewijst het geheimzinnige Belgische gezelschap dat ook in ruwe brutaliteit schoonheid kan liggen.

Het is het vierde deel dat BRIQUEVILLE heeft uitgebracht is wederom verschenen op kwaliteitslabel Pelagic Records. De dissonante en desolaat klinkende aktes, zoals ze de nummers zelf omschrijven, zijn uiterst sfeervol, dreigens, maar ook dynamisch en doorspekt met drones, donkere electronica en onorthodoxe mediterraanse invloeden.
De duisternis die de gemaskerde muzikanten van BRIQUEVILLE creëren biedt naast dreiging ook een vorm van troost en hoop. Op het podium hult de band zich geheel in anonieme zwarte gewaden met sinistere gouden pestmaskers om de mystiek extra te vergoten. Hun optreden op Soulcrusher 2021 staat nog velen in het geheugen gegrift en doet reikhalzend uitkijken naar de eerste clubshow van BRIQUEVILLE in Merleyn. Voor liefhebbers van Amenra, Cult of Luna, maar ook Russian Circles is dit een show om niet te missen.

Gerelateerde concerten

Gerelateerde festivals

Gerelateerd nieuws