concert: Nouvelle Vague 20 Year Anniversary Tour in Tolhuistuin op MAANDAG 13 MEI 2024

  • Nouvelle Vague
    Nouvelle Vague - 15/10 - Melkweg
    © Irwan Notosoetarso
  • Nouvelle Vague
    Nouvelle Vague - 15/10 - Melkweg
    © Irwan Notosoetarso
MA.
13 MEI
NOUVELLE VAGUE 20 YEAR ANNIVERSARY TOUR Club, 20:30 uur Tolhuistuin, Amsterdam
2024
Hoofdprogramma Nouvelle Vague
Concert uitverkocht
Nouvelle Vague 20 Year Anniversary Tour in Tolhuistuin is uitverkocht.
Helaas! Volgens onze informatie
is dit concert uitverkocht.
ma 13 mei
Nouvelle Vague 20 Year Anniversary Tour
Tolhuistuin, Amsterdam
€ 35,00

Tickets op Ticketswap

ticketswap

EXTRA INFORMATIE

Nouvelle Vague" betekent "new wave" in het Engels en "bossa nova" in het Portugees, wat het concept van de groep mooi samenvat: het herproduceren van klassieke new wave-singles met een Braziliaanse pop-twist. Nouvelle Vague is het geesteskind van de Franse producers Marc Collin en Olivier Libaux. Voordat deze samenwerking tot stand kwam, speelde Collin in de trip-hopformatie Ollano, componeerde filmmuziek zoals The Kidnapper's Theme, en bracht elektronische muziek uit, variërend van op de club gericht materiaal tot meer eclectische nummers voor Paper Recordings en Output Records. Libaux speelde in verschillende Franse popbands gedurende de jaren '90 en begon in 1998 samen te werken met Collin. De producers vonden een handvol Franse en Braziliaanse vocalisten die niet bekend waren met de originele versies van nummers zoals "Love Will Tear Us Apart" van Joy Division en "Making Plans for Nigel" van XTC, om ervoor te zorgen dat hun interpretaties een eigen identiteit hadden. Na een pauze van een paar jaar keerde Nouvelle Vague terug in 2016 met 'I Could Be Happy', waarop originele nummers geschreven door Libaux en Collin te horen waren, naast de verwachte new wave covers.

Submit informatie

Mis jij informatie of klopt er iets niet op deze concertpagina? Laat het ons hier weten!

Concert locatie en overnachtingen

Dit concert wordt gehouden in Tolhuistuin in Amsterdam. Ben je op zoek naar een overnachting in een hotel of BnB in de buurt van Tolhuistuin in Amsterdam? Hieronder vind je een aantal opties voor de avond nadat Nouvelle Vague 20 Year Anniversary Tour in Tolhuistuin plaatsvindt. Klik op de kaart om deze uit te klappen.

[Open kaart fullscreen]

Foto's van Nouvelle Vague

Foto Nouvelle Vague te Wave Gotik Treffen 2016 Foto Nouvelle Vague te Wave Gotik Treffen 2016 Foto Nouvelle Vague te Nouvelle Vague - 15/10 - Melkweg Foto Nouvelle Vague te Nouvelle Vague - 17/10 - Effenaar Foto Nouvelle Vague te Nouvelle Vague - 15/10 - Melkweg Foto Nouvelle Vague te Nouvelle Vague - 15/10 - Melkweg
 
Bekijk alle 55 foto's van Nouvelle Vague

Gerelateerde concerten

Gerelateerd nieuws