concert: Esther Apituley, Sandra, Jeroen van Veen - Philip Glass; Songs & Poems in Schouwburg de Lawei op ZATERDAG 02 MAART 2024

ZA.
02 MRT
ESTHER APITULEY, SANDRA, JEROEN VAN VEEN - PHILIP GLASS; SONGS & POEMS Schouwburg de Lawei, Drachten
2024

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op zaterdag 02 maart 2024.
Dat is 44 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

Altviolist Esther Apituley speelt samen met pianist Jeroen van Veen en percussionist Tatiana Koleva Philip Glass; Songs & Poems, Tissues & Issues, een theaterconcert dat verder gaat dan muziek alleen. Gedichten (lees: Issues in de titel) van onder anderen Frédérique Spigt, Pepijn Lanen, Maxim Februari en Ko van den Bosch worden met de composities van Philip Glass, een ingenieus lichtplan en associatieve beelden vervlochten. Tekst, licht en beeld deinen mee op de muziek of contrasteren er juist mee. Zo boren de muzikanten een diepere laag aan; op toegankelijke wijze laten ze het publiek de muziek van Glass in steeds veranderende sferen beleven.

Het concert bevat ook een wereldpremière: voor het eerst is Glass te horen op altviool! De componist gaf Apituley persoonlijk toestemming om Songs & Poems (oorspronkelijk geschreven voor cello) te arrangeren voor dit instrument.

Gerelateerde concerten

Gerelateerd nieuws