concert: The Aggrolites / The Moon Invaders / The Skatalite in Ancienne Belgique (AB) op DONDERDAG 13 NOVEMBER 2008

DO.
13 NOV
THE AGGROLITES / THE MOON INVADERS / THE SKATALITE AB Box, 20:00 uur Ancienne Belgique (AB), Brussel
2008
Toegang vvk: 16 euro

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op donderdag 13 november 2008.
Dat is 4566 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

Deze Now_Series trekt naar de Caraïben, de heimat van ska en reggae. Een wonderlijke trip van Brussel naar de Kempen en dan via Los Angeles naar Jamaïca.

Al sinds 1964 in wisselende bezetting aktief; en toch blijven THE SKATALITES – dixit Billboard – ‘Jamaica’s supreme instrumental band'. De rots in de branding dus die menig ska-revival doorstond: er was de opkomst van o.a. Madness en The Specials, dan de skacore van The Mighty Mighty Bosstones en zelfs No Doubt flirte danig met ska. Zonder The Skatalites geen ska. En zonder ska geen reggae. Officieel onstaan in 1964 creeërden The Skatalites met ska de soundtrack van een onafhankelijk Jamaïca. Amper 1 jaar later hielden ze op te bestaan om in 1983 met groeiend succes & aanhang terug de baan op te gaan én nieuwe albums op te nemen. Als studiomuzikanten namen ze veel op voor Studio One, een label vergelijkbaar met de impact van pakweg Motown (voor soul), Stax (voor funk) en Blue Note (voor jazz).

Foto's van The Skatalites

Foto The Skatalites te Skatalites - 5/7 - Vera Foto The Skatalites te Skatalites - 5/7 - Vera Foto The Skatalites te Skatalites - 5/7 - Vera Foto The Skatalites te Skatalites - 5/7 - Vera Foto The Skatalites te Skatalites - 5/7 - Vera Foto The Skatalites te Parkpop 2009
 
Bekijk alle 11 foto's van The Skatalites

Gerelateerd nieuws

Leden die hier naar toe zijn geweest