concert: Photonen Vocaal Ensemble in De Waalse Kerk Amsterdam op ZATERDAG 22 APRIL 2023

ZA.
22 APR
PHOTONEN VOCAAL ENSEMBLE 20:15 uur De Waalse Kerk Amsterdam, Amsterdam
2023
Toegang Kaartverkoop loopt via De Waalse Kerk.
Kaarten online € 18 (€ 15)
Kaarten aan de zaal € 20,50 (€ 17,50)
Het kortingstarief (tussen haakjes) geldt voor CJP, student en Stadspas met groene stip.

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op zaterdag 22 april 2023.
Dat is 390 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

Photonen Vocaal Ensemble - bekend van de tv-serie KLEM - zingt o.l.v. Jeroen Spitteler een a capella-programma met Engelse poëzie door voornamelijk Engelse componisten, van renaissance tot laat-romantiek, tot hedendaags.

Centraal staan Five Flower Songs van Benjamin Britten. Die gaan over de natuur, maar een diepere laag becommentarieert het leven en het huwelijk, soms met humor. Uit de renaissance klinken The Silver Swan van Orlando Gibbons en Weep, O mine eyes van John Bennet, twee prachtig melancholische madrigaaltjes.

Verder diverse toonzettingen van Shakespeare, door de hedendaagse Finse componist Jaakko Mäntyjärvi, als Come Away, Death (Twelfth Night) en het spannend kolkende Double, Double Toil and Trouble (Macbeth. Ook laatromantische interpretaties van Shakespeare door de Engelse componist Ralph Vaughan Williams. Van hem zingt koor ook het verstilde Silence and Music.

Pure schoonheid is er in The Bluebird van Charles Villiers Stanford, terwijl een hedendaags geluid uit Amerika komt, met Heart, Not so Heavy as Mine van Elliott Carter, op een tekst van Emily Dickinson.