concert: Richard Bona & Metropole Orkest in Openluchttheater Valkenburg op ZONDAG 03 SEPTEMBER 2023

  • Metropole Orkest
    Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag
    © Linde Dorenbos
  • Metropole Orkest
    Kovacs / Metropole Orkest - 29/10 - Koninklijk theater Carré
    © Linde Dorenbos
ZO.
03 SEP
RICHARD BONA & METROPOLE ORKEST 20:00 uur Openluchttheater Valkenburg, Valkenburg
2023
Toegang 34,-

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op zondag 03 september 2023.
Dat is 236 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

Net als het Metropole Orkest staat Richard Bona bekend om zijn liefde voor het mixen van jazz met zijn muzikale roots en invloeden van wereld- en popmuziek.

Bona begon in Kameroen als multi-instrumentalist, de muziek van Jaco Pastorius inspireerde hem om zich te specialiseren als bassist. Hij wordt geroemd om zijn virtuoze spel. In de hypnotiserende klanken van zijn moedertaal Duala zingt Bona op meesterlijke wijze jazz, latin, pop, afrobeat en funk. Met het Metropole Orkest, onder leiding van honorair dirigent Vince Mendoza, brengt Richard Bona orkestrale versies van zijn beste werk en nieuw gecomponeerde muziek. Ze werkten eerder succesvol samen, onder andere tijdens de Quincy Jones Prom 2016 in de Royal Albert Hall in Londen.

Richard Bona begon al op jeugdige leeftijd muziek te maken op de balafoon en tal van zelfgemaakte instrumenten. Na muziekstudies in Duitsland en Frankrijk, verhuisde hij in 1995 naar New York, waar hij zijn sporen ruimschoots verdiende.

Foto's van Metropole Orkest, Richard Bona

Foto Metropole Orkest te Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Foto Metropole Orkest te Kovacs & Metropole Orkest - 19/12 - TivoliVredenburg Foto Metropole Orkest te Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag Foto Metropole Orkest te Kovacs / Metropole Orkest - 29/10 - Koninklijk theater Carré Foto Metropole Orkest te Kovacs / Metropole Orkest - 29/10 - Koninklijk theater Carré Foto Metropole Orkest te Amsterdam Dance Event 2017 - Woensdag
 
Bekijk alle 16 foto's van Metropole Orkest
Bekijk alle 1 foto's van Richard Bona

Gerelateerde concerten

Gerelateerde festivals

Gerelateerd nieuws