concert: The Pretenders in De Roma op DINSDAG 30 MEI 2023

  • The Pretenders
    Retropop 2017
    © René Obdeijn
DI.
30 MEI
THE PRETENDERS 20:00 uur De Roma, Antwerpen
2023
Hoofdprogramma The Pretenders

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op dinsdag 30 mei 2023.
Dat is 335 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

Maak je klaar voor Pretenders! De legendarische band rond singer-songwriter en gitariste Chrissie Hynde drukte sinds begin jaren tachtig een onuitwisbare stempel op het hedendaagse muzieklandschap. Verwacht je in De Roma aan een prachtig concert waarin Pretenders naast songs uit hun laatste album Hate for Sale een uitgebreide selectie brengen uit hun werk van de voorbije vier decennia.

Al van bij hun debuutplaat uit 1980 domineerden Pretenders de hitlijsten, zowel in Europa, de Verenigde Staten, Australia als tot ver daarbuiten. De band uit Londen, met naast frontvrouw Chrissie Hynde, James Honeyman-Scott (gitaar), Pete Farndon (bas) en Martin Chambers (drums) zorgde op het podium van bij de eerste noot voor magie.

Door het tragische overlijden van Honeyman-Scott en Farndon in 1983 veranderde de samenstelling van de band over de jaren heen. Maar de unieke gitaarsound én de stem en het charisma van Hynde zorgden ervoor dat Pretenders uitgroeide tot één van de belangrijkste bands van de voorbije decennia. Ze brachten in totaal zeventien studioalbums uit en werkten samen met meerdere sterartiesten, waaronder Frank Sinatra.

Foto's van The Pretenders

Foto The Pretenders te Parkpop 2009 Foto The Pretenders te Bospop 2017 - Zaterdag Foto The Pretenders te Pinkpop 2019 - Maandag Foto The Pretenders te Parkpop 2009 Foto The Pretenders te Pinkpop 2019 - Maandag Foto The Pretenders te Bospop 2017 - Zaterdag
 
Bekijk alle 22 foto's van The Pretenders

Gerelateerde concerten

Gerelateerde festivals

Gerelateerd nieuws