concert: RY X in Doornroosje op ZATERDAG 25 MAART 2023

  • RY X
    RY X - 17/5 - Paradiso
    © Arend Jan Hermsen
  • RY X
    Lowlands 2016 - Zaterdag
    © Irwan Notosoetarso
ZA.
25 MRT
RY X Rode Zaal, 19:45 uur Doornroosje, Nijmegen
2023
Hoofdprogramma RY X

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op zaterdag 25 maart 2023.
Dat is 391 dagen geleden.

Concert uitverkocht
RY X in Doornroosje is uitverkocht.
Dit concert was uitverkocht.
za 25 mrt
Ry X
Doornroosje, Nijmegen
€ 33,00

EXTRA INFORMATIE

Australische elektro-troubadour Ry Cuming is een alleskunner. Hij grossiert in breekbare liedjes die hij vanuit een singer-songwriterperspectief overgiet met subtiele digitale klanken en de nodige melancholie.

Cuming zingt in de electroformatie The Acid vormt met producer Frank Wiedemann (Âme), het deephouseduo Howling, maar bovenal is hij de singer-songwriter RY X.

De muziek van RY X is meeslepend – laat je niet misleiden door verstilde melodieën regelmatig bouwt hij op naar een intens gepassioneerd hoogtepunt. Het is vooral RY X’s zang die opvalt in zijn muziek – net als een van zijn voorbeelden Jeff Buckley is hij gezegend met een stemgeluid dat zich onttrekt aan aardse regionen en ergens boven onze wereld lijkt te zweven. Op zijn tweede album Unfurl (2019) verstevigt RY X zijn muzikale wortels met kabbelende beats zoete gitaren evenwichtige piano en zoekende zang. Dit jaar kwam zijn nieuwste album Blood Moon uit.

Foto's van RY X

Foto RY X te Down the Rabbit Hole 2019 - zaterdag Foto RY X te Ry X - 27/02 - Koninklijk Theater Carré Foto RY X te Ry X - 27/02 - Koninklijk Theater Carré Foto RY X te RY X - 01/03 - Paradiso Foto RY X te Best Kept Secret 2017 - Zondag Foto RY X te RY X - 01/03 - Paradiso
 
Bekijk alle 54 foto's van RY X

Gerelateerd nieuws

Leden die hier naar toe zijn geweest