concert: Automatic (USA) in Merleyn op DINSDAG 14 JUNI 2022 (AFGELAST / VERPLAATST!)

  • Automatic (USA)
    Grauzone 2020
  • Automatic (USA)
    Grauzone 2020


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Automatic (USA) in Merleyn) afgelast of verplaatst. Bekijk de officiele site het podium voor verdere informatie.

DI.
14 JUN
AUTOMATIC (USA) 20:30 uur Merleyn, Nijmegen (door: Doornroosje )
2022
Hoofdprogramma Automatic (USA)

EXTRA INFORMATIE

Automatic is een post-punk band van het zuiverste water. Het drietal ontmoette elkaar terwijl ze ondergedompeld waren in L.A.’s DIY-scene, en begon samen te jammen in 2017. Sindsdien maken ze duistere songs met hypnotiserende baslijnen en een flinke dosis synths. Een sound die zo uit de late jaren ’70 had kunnen komen.

Ongeïnspireerd door het machismo van de lokale scene en rockmuziek op de radio noemden ze zichzelf Automatic. Een naam die verwijst naar een nummer van The Go-Go’s; de enige volledig vrouwelijke rockband nummers schreef en instrumenten speelde op een album dat nummer 1 bereikte in de Verenigde Staten.

‘Signal’, het debuutalbum van de band, verscheen in september 2019. Met name de vingerafdrukken van filmmakers David Lynch en Dario Argento staan overal op de dubbelzinnige teksten en griezelige sferen van de plaat. Tegelijkertijd is het album ook evengoed dansbaar, moeiteloos cool en upbeat.

Foto's van Automatic (USA)

Foto Automatic (USA) te Grauzone 2020 Foto Automatic (USA) te Grauzone 2020
 
Bekijk alle 2 foto's van Automatic (USA)