concert: Hunhtsmen + Wolftooth in Merleyn op ZATERDAG 28 MEI 2022 (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Hunhtsmen + Wolftooth in Merleyn) afgelast of verplaatst. Bekijk de officiele site het podium voor verdere informatie.

ZA.
28 MEI
HUNHTSMEN + WOLFTOOTH 22:00 uur Merleyn, Nijmegen (door: Doornroosje )
2022
Hoofdprogramma Wolftooth

EXTRA INFORMATIE

Huntsmen uit Chicago is een progressief metalgezelschap dat met hun tweede album 'Mandala of Fear' de nodige indruk heeft gemaakt. Een veelzijdige en imposante conceptplaat waarbij een keur van verschillende stijlen de revue passeren. Het gemak waarmee sludge metal hand in hand gaat met prachtige Americana riedeltjes en 70's symfo rock is benijdenswaardig te noemen. Alsof Fleet Foxes, Queens Of The Stone Age, Yes, Radiohead en Mastodon samen voor een muzikale nakomeling hebben gezorgd. Ook de verschillende dynamische zangstijlen verdienen de aandacht, want ijzersterke grunts worden afgewisseld met cleane zang door de twee zangers en zangeres.

Het uit Richmond, Indiana afkomstige Wolftooth heeft een duidelijke voorkeur voor hardrock en heavy metal eind jaren 70, begin jaren 80 van de vorige eeuw. Op het nieuwe album 'Blood & Iron' is de invloed van zowel Black Sabbath als Iron Maiden duidelijk te horen. De sound is heavy en melodieus.