concert: Charles Lloyd in De Roma op DINSDAG 23 NOVEMBER 2021

DI.
23 NOV
CHARLES LLOYD 20:00 uur De Roma, Antwerpen
2021
Hoofdprogramma Charles Lloyd

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op dinsdag 23 november 2021.
Dat is 888 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

De Amerikaanse tenorist Charles Lloyd is sinds zijn jeugdjaren in Memphis, in het zuiden van de VS, doordrenkt van jazz en blues. Toen hij in de jaren 60 naar Los Angeles trok, maakte hij al snel naam en faam in de wereld van free jazz en begon hij eigen nummers te componeren. Sindsdien bouwde hij een legendarische internationale carrière uit, die nog steeds niet is afgelopen. Zo blijft hij platen opnemen, recent nog met Lucinda Williams en Norah Jones, en de wereld rondtrekken in verschillende bezettingen.

Kenners zijn het er dan ook over eens: Charles Lloyd heeft nog nooit beter geklonken. Want als Lloyd op het podium verschijnt, steevast met zonnebril op, en begint te spelen op zijn sax, vergeet je meteen dat de topmuzikant meer dan 80 levensjaren telt. Zijn muziek is stijlvol en elegant en tegelijk vol energie, je voelt de emotie en de passie waarmee hij elke noot speelt. Voor Charles Lloyd is de spirituele connectie die hij door zijn muziek met zijn publiek maakt, dan ook van essentieel belang.

Na zijn passage op Jazz Middelheim in de zomer van 2019, komt Charles Lloyd in het najaar van 2021 opnieuw naar België voor een concert in De Roma.