concert: Bai Kamara Jr. in De Amer op ZATERDAG 22 JANUARI 2022 (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Bai Kamara Jr. in De Amer) afgelast of verplaatst. Bekijk de officiele site het podium voor verdere informatie.

ZA.
22 JAN
BAI KAMARA JR. 20:00 uur De Amer, Amen
2022
Hoofdprogramma Bai Kamara Jr.

EXTRA INFORMATIE

Soms komt er een muzikant naar Amen die iets gaat brengen dat we nog niet eerder beleefden. Bai Kamara Jr. is zo’n muzikant. Ik toetste zijn naam in op Youtube en wist niet wat ik meemaakte. Kamara brengt ‘soul blues’. Eigentijds, swingende blues, geworteld in Afrikaanse ritmes en gemixt met R&B, soul, funk en jazz. Opgebouwd uit licht hypnotiserende gitaar grooves en doorspekt met sociaal bewogen teksten over maatschappelijke thema’s waarin zijn West-Afrikaanse roots doorklinken. En dan Kamara zelf: een ware gentleman, met een groot hart en een ondeugende knipoog. Ik ben verkocht.

Bai Kamara Jr. werd geboren in Sierra Leone, studeerde in Groot-Brittannië en vestigde zich meer dan een kwart eeuw geleden in België. Een levensgang die de opwindende smeltkroes van invloeden in zijn muziek verklaart. Zijn Afrikaanse wortels kleurden ook zijn onmiskenbaar warme stem. Een stem waarmee hij moeiteloos schakelt van speels en funky naar ingetogen en intiem. Hij wordt beschouwd als één van de mooiste soulstemmen van het ogenblik en schurkt aan tegen het stemgeluid van Robert Cray, Seal en Sting.