concert: Gruff Rhys in Rotown op WOENSDAG 09 MAART 2022 (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Gruff Rhys in Rotown) afgelast of verplaatst. Bekijk de officiele site het podium voor verdere informatie.

WO.
09 MRT
GRUFF RHYS 20:00 uur Rotown, Rotterdam
2022
Hoofdprogramma Gruff Rhys

EXTRA INFORMATIE

Gruffudd Maredudd Bowen Rhys, oftewel Gruff Rhys, staat bij het grote publiek bekend als spil van de eigenzinnige alternatieve popband Super Furry Animals (SFA). De in Welsh zingende frontman staat bekend als een breed geörienteerde ziel die meer in zijn ideeënbus heeft dan hij kwijt kan in zijn vaste band. Voor iemand die doorgaans op het podium freakte in een Power Rangers-helm is dat gegeven vrij veelzeggend. Zijn soloprojecten zijn stuk voor stuk intrigerende werkstukken die een specifiek concept onderzoeken vanuit Rhys's ludieke invalshoek.

Zijn nieuwste album Seeking New Gods werpt bijvoorbeeld licht op Mount Paektu, een nog actieve vulkaan in Oost-Azië, en hoe sommige aardse fenomenen ferm en onaangetast blijven door invloed van de mensheid. Echt diep hoef je het ook niet te zoeken in de wondere wereld van Gruff Rhys: hij zag de naam en de foto toevallig in boek en vond het een leuk visueel concept om een muzikaal verlengstuk omheen te schetsen.

Gerelateerd nieuws