concert: Chansons - Ensemble 'SOIT' in Beauforthuis op ZATERDAG 19 JUNI 2021

ZA.
19 JUN
CHANSONS - ENSEMBLE 'SOIT' 21:15 uur Beauforthuis, Austerlitz
2021
Toegang 25

EXTRA INFORMATIE

Contrabassist, chansonnier en beiaardier Gildas Delaporte was gefascineerd door grote Franse dichters als Charles Baudelaire, Victor Hugo, en Stéphane Mallarmé. Hij kende vele van deze gedichten van buiten en liep met boekjes vol poëzie op zak. Zijn kinderen heeft hij Frans geleerd door samen met hen naar school te fietsen en dan gedichten voor te dragen. Hierdoor ontstonden gaandeweg melodieën die hij later heeft opgeschreven. Hij vond het jammer dat al die oude mooie poëzie in de vergetelheid raakte en heeft er daarom chansons van gemaakt. Uitbundig vrolijk of melancholiek ontroerend; de chansons hebben een vanzelfsprekendheid alsof ze altijd al bestaan hebben.

In 2020 is Delaporte aan ziekte overleden, aan de vooravond van een druk zomertournee met pianist Bert van den Brink. Ensemble “SOIT!”, bestaande uit Andrea van Beek (zang), Bert van den Brink(piano en accordeon, arrangementen) en Sanne de Graaf (cello), brengt nu een programma met zijn muzikale erfenis.

Overnachten na het concert?

Ben je op zoek naar een overnachting in een hotel of airbnb in de buurt van de Beauforthuis in Austerlitz? Hieronder vind je een aantal opties voor de avond nadat Chansons - Ensemble 'SOIT' in Beauforthuis plaatsvindt.