concert: Mdou Moctar in Doornroosje op ZONDAG 17 APRIL 2022

  • Mdou Moctar
    Le Guess Who? 2014
    © Tim van Veen
ZO.
17 APR
MDOU MOCTAR Paarse Zaal, 20:00 uur Doornroosje, Nijmegen
2022
Hoofdprogramma Mdou Moctar
Bestel tickets voor dit concert
Bestel tickets Mdou Moctar in Doornroosje
Tickets Mdou Moctar:
zo 17 apr
Doornroosje, Nijmegen
€ 15,50

Tickets op Ticketswap

ticketswap

Ben je op zoek naar een ticket of heb je juist kaart(en) te koop? Op Ticketswap kan je veilig kaarten voor dit concert kopen en verkopen.

EXTRA INFORMATIE

Mdou Moctar, het alias van gitaarvirtuoos Mahamadou Souleymane. Mahamadou is afkomstig uit Niger. Geïnspireerd door YouTube-video’s van Eddie Van Halen’s zessnarige technieken en traditionele Toeareg melodieën, leerde hij zichzelf gitaar spelen, waarbij hij zijn instrument overigens ook nog eens zelf bouwde. Vanaf daar bouwde hij zijn eigen psychedelische desert-blues sound op. De DIY-mentaliteit die Moctar aan zijn eerste gitaar hielp is hem altijd bijgebleven en horen we terug in zijn onconventionele interpretatie van Toearegmuziek. De muziek die we rustig een herdefiniëring van Sahararock kunnen noemen. Geen enkel nummer volgt standaard ritmeschema’s, maar bovenal zijn uitzonderlijke gitaarspel weet je meteen te intrigeren. De nummers wisselen af tussen slepende, psychedelische partijen, ruw gitaargeweld en de hypnotiserende ritmiek van de muziek van de Touaregs.

Submit informatie

Mis jij informatie of klopt er iets niet op deze concertpagina? Laat het ons hier weten!

Overnachten na het concert?

Ben je op zoek naar een overnachting in een hotel of airbnb in de buurt van de Doornroosje in Nijmegen? Hieronder vind je een aantal opties voor de avond nadat Mdou Moctar in Doornroosje plaatsvindt.

Foto's van Mdou Moctar

Foto Mdou Moctar te Le Guess Who? 2014 Foto Mdou Moctar te Le Guess Who? 2014
 
Bekijk alle 2 foto's van Mdou Moctar

Gerelateerde concerten