concert: Chilly Gonzales: Koning Van De Eclectische Piano in Concertgebouw op MAANDAG 04 OKTOBER 2021

MA.
04 OKT
CHILLY GONZALES: KONING VAN DE ECLECTISCHE PIANO Grote Zaal, 19:00 uur Concertgebouw, Amsterdam
2021
Hoofdprogramma Chilly Gonzales

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op maandag 04 oktober 2021.
Dat is 16 dagen geleden.

Overzicht tickets dit concert
Tickets Chilly Gonzales: Koning Van De Eclectische Piano in Concertgebouw
DEZE Chilly Gonzales: Koning Van De Eclectische Piano TICKETS WAREN BESCHIKBAAR:
ma 04 okt
Concertgebouw, Amsterdam
€ 49,00

EXTRA INFORMATIE

De Canadese pianist Chilly Gonzales is onmogelijk te classificeren. Hij vult klassieke concertzalen, maar speelt even makkelijk in een wegens COVID lege beddenzaak. Hij rapt als Eminem, analyseert Bach, geeft een minimal recital, en dat alles zo nodig tegelijkertijd. Hij vestigde met ruim 27 uur het wereldrecord langeduurconcerteren. Onlangs verscheen zijn boek over de geliefde en verguisde zangeres Enya, waarin hij onderzoekt waarom we menen een bepaalde smaak te moeten hebben.

Gonzales’ grootste liefde ligt bij de jaren tien tot en met dertig, vertelde hij in Humo. ‘Die periode is mijn sweet spot, daar lijken mijn missie en mijn waarden te zitten. Klassieke componisten probeerden toen jazz uit, jazzmuzikanten wilden klassieke muziek maken.’ Niks uitsluiten, kortom. En open staan voor het nieuwe. In pantoffels en kamerjas – de vaste podiumoutfit van de eclectische pianist.

In Het Concertgebouw treedt Gonzales op met een mix van jazzy miniaturen, afkomstig uit zijn trilogie Solo Piano. ‘Ik wil een muzikant zijn die voor een groot beeld gaat, en die je onderweg vijfduizend toevallige details toont waar je mogelijk verliefd op kunt worden.’

Gerelateerd nieuws