concert: James Vincent McMorrow in Paradiso op WOENSDAG 09 FEBRUARI 2022 (AFGELAST / VERPLAATST!)

  • Sorcha Richardson
    Eurosonic Noorderslag 2020 - vrijdag
    © Serge Hasperhoven
  • Sorcha Richardson
    Eurosonic Noorderslag 2020 - vrijdag
    © Serge Hasperhoven


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (James Vincent McMorrow in Paradiso) afgelast of verplaatst. Bekijk de officiele site het podium voor verdere informatie.

WO.
09 FEB
JAMES VINCENT MCMORROW Grote Zaal, 20:30 uur Paradiso, Amsterdam
2022
Hoofdprogramma James Vincent McMorrow
Voorprogramma Sorcha Richardson

Nieuwe datum verplaatst concert

Dit concert stond eerder voor dinsdag 06 april 2021 in onze agenda, maar werd verplaatst naar woensdag 09 februari 2022.

EXTRA INFORMATIE

De Ierse zanger en liedjessmid James Vincent McMorrow is terug van weggeweest. Drie jaar na zijn laatste album ‘True Care’ kwam McMorrow in 2020 met het album ‘Grapefruit Season’, waarvan hij in 2019 een voorproefje gaf tijdens een intiem concert in Paradiso Noord.
In het begin van zijn carrière speelt James Vincent McMorrow als drummer bij hardere rockbands, maar in de daaropvolgende jaren vindt hij zijn passie bij het maken van akoestische folkmuziek. Inspiratie haalt hij in die beginperiode van artiesten als Sufjan Stevens en Band of Horses. Zijn debuutalbum ‘Early In The Morning’ (2010) wordt een doorslaand succes en het is een cover van Steve Winwoods' ‘Higher Love’ die hem wereldwijd bekendheid oplevert. Dat McMorrow de tijd neemt voor zijn albums is een feit. In de jaren die volgen ontwikkelt hij zijn geluid verder en is te horen hoe hij zijn nummers uitbreidt met synthesizers en samples.

Foto's van James Vincent McMorrow, Sorcha Richardson

Foto James Vincent McMorrow te James Vincent McMorrow - 14/1 - Tivoli Foto James Vincent McMorrow te James Vincent McMorrow - 14/1 - Tivoli Foto James Vincent McMorrow te James Vincent McMorrow - 14/1 - Tivoli Foto James Vincent McMorrow te Crossing Border Antwerpen 2011 Foto James Vincent McMorrow te James Vincent McMorrow - 14/1 - Tivoli Foto James Vincent McMorrow te James Vincent McMorrow - 15/01 - Hedon
 
Bekijk alle 21 foto's van James Vincent McMorrow
Bekijk alle 3 foto's van Sorcha Richardson

Gerelateerde concerten

Gerelateerd nieuws