concert: Redd Kross in V11 op DINSDAG 29 MAART 2022 (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Redd Kross in V11) afgelast of verplaatst. Bekijk de officiele site het podium voor verdere informatie.

DI.
29 MRT
REDD KROSS 21:00 uur V11, Rotterdam (door: Rotown )
2022
Hoofdprogramma Redd Kross

EXTRA INFORMATIE

Thurston Moore noemde Redd Kross ooit de meest belangrijke band van Amerika. Dit was in de late jaren tachtig, toen het woord ‘grunge’ nog niet was uitgevonden. De band rondom de gebroeders Jeff and Steven McDonald is echter veel te zorgeloos en vrij van geest om vastgeroest te blijven als een soort van proto-grunge act.

Het begon allemaal tijdens de eerste punkgolf in Californië. Redd Kross (toen nog actief onder de naam Red Cross) mocht openen voor Black Flag tijdens een schoolfeest. Sindsdien doorkruisen de McDonald broers de muziekgeschiedenis bijna op zijn Forest Gump’s: soms in het voetlicht, soms achter de schermen. Steven speelde bijvoorbeeld bas bij Tenacious D.

Het komende album Beyond The Door staat weer boordevol grappige popcultuur-referenties en inside jokes. Dale Crover, de geduchte slagman van The Melvins, mag opnieuw plaatsnemen achter de bekkens.