concert: Blind Boys of Alabama with Amadou & Mariam in Doornroosje op DONDERDAG 13 MEI 2021 (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Blind Boys of Alabama with Amadou & Mariam in Doornroosje) afgelast of verplaatst.

De Nederlandse (en Belgische) overheid hebben vele concerten in de periode 12/03/2020 tot 31/12/2021 vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) verboden. Sommige concerten worden verplaatst naar een latere datum. Andere worden helemaal afgelast door deze maatregelen om de verspreiding van corona in te dammen.

Podia/concertorganisatoren nemen doorgaans contact op met kaartkopers om de vervangende datum te communiceren of aan te geven hoe zij in aanmerking komen voor een restitutie van de gekochte tickets. Bekijk de officiele site van het podium voor verdere informatie.


DO.
13 MEI
BLIND BOYS OF ALABAMA WITH AMADOU & MARIAM Rode Zaal, 20:15 uur Doornroosje, Nijmegen
2021

EXTRA INFORMATIE

Voor de gelegenheid hebben het Malinese duo Amadou en Mariam de krachten gebundeld met het legendarische gospel-ensemble The Blind Boys of Alabama. Van Bamako tot Birmingham: dit is een muzikale ontmoeting tussen twee legendarische muziekgroepen.

Afkomstig uit Bamako de hoofdstad van Mali ontmoetten Amadou en Mariam elkaar op het blindeninstituut. Afrikaanse invloeden, pop, soul en electro – alles vindt zijn weg naar hun muziek.

De legendarische Amerikaanse gospel, R&B en soul groep The Blind Boys of Alabama heeft met hun imposante lange en bijzondere carrière eigenlijk geen verdere introductie nodig. Na zeven decennia samen hebben ze een imposant oeuvre opgebouwd. Een wisselende groep ‘blind boys’ waaronder, al vanaf het begin, zanger Jimmy Carter (die in 1939 pas 9 jaar oud was) excelleert in verheffende muziek. The Blind Boys of Alabama won een hele rij Grammy’s en werkte samen met grootheden als Prince, Peter Gabriel en Eric Clapton.