concert: Protomartyr in Rotown op ZATERDAG 12 SEPTEMBER 2020 (AFGELAST / VERPLAATST!)

  • Protomartyr
    Le Guess Who? 2015 - Vrijdag
    © Erik Luyten
  • Protomartyr
    Motel Mozaique 2016
    © Anja de Bruijn


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Protomartyr in Rotown) afgelast of verplaatst.

De Nederlandse (en Belgische) overheid hebben vele concerten in de periode 12/03/2020 tot 31/12/2021 vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) verboden. Sommige concerten worden verplaatst naar een latere datum. Andere worden helemaal afgelast door deze maatregelen om de verspreiding van corona in te dammen.

Podia/concertorganisatoren nemen doorgaans contact op met kaartkopers om de vervangende datum te communiceren of aan te geven hoe zij in aanmerking komen voor een restitutie van de gekochte tickets. Bekijk de officiele site van het podium voor verdere informatie.


ZA.
12 SEP
PROTOMARTYR 20:00 uur Rotown, Rotterdam
2020
Hoofdprogramma Protomartyr

EXTRA INFORMATIE

Per album bewijst Protomartyr dat ze zoveel meer zijn dan de zoveelste boze postpunkband. De vorige langspeler Relatives In Descent brak met het bekende misantropische geweld door meer vanuit filosofische en fictieve invalshoeken te gaan schrijven. Het leverde grappige (The Chuckler), monumentale (A Private Understanding) en ja, zelfs ontroerende (Night Blooming Cereus) momenten op. En als er toch een klap uitgedeeld moest worden (The Tower), dan was ie altijd raak.

De komende langspeler heet Ultimate Success Story, en inderdaad, het gortdroge sarcasme dat we van frontman Joe Casey gewend zijn druipt er inderdaad vanaf. Qua sound maakt Protomartyr wederom een volwassen groeispurt. Gitarist Greg Ahee experimenteerde met drones en instrumentatie diep geïnspireerd door o.a. de psychedelische jazzharmonieën van Bennie Maupin. Protomartyr schakelde een waslijst aan gastmuzikanten in om hun eigen geluid op onverwachte manieren te verrijken.

Foto's van Protomartyr

Foto Protomartyr te Le Guess Who? 2015 - Vrijdag Foto Protomartyr te Le Guess Who? 2015 - Vrijdag Foto Protomartyr te Lowlands 2018 - Vrijdag Foto Protomartyr te Motel Mozaique 2016 Foto Protomartyr te Le Guess Who? 2015 - Vrijdag Foto Protomartyr te Le Guess Who? 2015 - Vrijdag
 
Bekijk alle 13 foto's van Protomartyr

Gerelateerd nieuws