concert: Algiers in Doornroosje op MAANDAG 24 AUGUSTUS 2020 (AFGELAST / VERPLAATST!)

  • Algiers
    Algiers / Pile / Spiral Stairs / Stars / The Blinders - 19/09 - Paradiso
    © Susana Martins
  • Algiers
    Algiers - 13/02 - Paradiso
    © Susana Martins


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Algiers in Doornroosje) afgelast of verplaatst.

De Nederlandse (en Belgische) overheid hebben vele concerten in de periode 12/03/2020 tot 31/12/2021 vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) verboden. Sommige concerten worden verplaatst naar een latere datum. Andere worden helemaal afgelast door deze maatregelen om de verspreiding van corona in te dammen.

Podia/concertorganisatoren nemen doorgaans contact op met kaartkopers om de vervangende datum te communiceren of aan te geven hoe zij in aanmerking komen voor een restitutie van de gekochte tickets. Bekijk de officiele site van het podium voor verdere informatie.


MA.
24 AUG
ALGIERS Rode Zaal, 20:15 uur Doornroosje, Nijmegen
2020
Hoofdprogramma Algiers
Toegang 14,50

EXTRA INFORMATIE

Het uit Atlanta, Georgia afkomstige Algiers bracht als trio hun titelloze debuutalbum (in 2015) en opvolger ‘The Underside of Power’ uit op het smaakvolle Matador Records. Ondertussen is Algiers een kwartet en bracht begin 2020 hun derde album ‘There Is No Year’.

De genres die Algiers aantikt, zijn niet op twee handen te tellen. Post-punk, rock in de traditie van MC5, bij vlagen psychedelisch, electronisch, noisy en industrieel maar ook doorspekt met soul, gospel en blues. Altijd met gevoel voor timing en melodie: via pianostukken, dub naar gitaarexplosies, zware synths en uptempo beats. Het geluid van Algiers is volstrekt uniek.

De teksten van frontman Franklin James Fisher zijn gebaseerd op zijn eigen jeugdervaringen met racisme in het Zuiden van De Verenigde Staten. Hij legt hiermee een vinger op een groter probleem welke anno 2020 nog immer speelt.

Foto's van Algiers

Foto Algiers te Algiers / Pile / Spiral Stairs / Stars / The Blinders - 19/09 - Paradiso Foto Algiers te Algiers - 13/02 - Paradiso Foto Algiers te Paleo Festival 2018 Foto Algiers te Algiers - 13/02 - Paradiso Foto Algiers te Algiers - 13/02 - Paradiso Foto Algiers te Algiers / Pile / Spiral Stairs / Stars / The Blinders - 19/09 - Paradiso
 
Bekijk alle 23 foto's van Algiers

Gerelateerd nieuws