concert: Algiers in Doornroosje

  • Algiers
    Algiers - 13/02 - Paradiso
    © Susana Martins
  • Algiers
    Algiers / Pile / Spiral Stairs / Stars / The Blinders - 19/09 - Paradiso
    © Susana Martins
MA.
24 AUG
ALGIERS Rode Zaal, 20:15 uur Doornroosje, Nijmegen
2020
Hoofdprogramma Algiers
Toegang 14,50

EXTRA INFORMATIE

Het uit Atlanta, Georgia afkomstige Algiers bracht als trio hun titelloze debuutalbum (in 2015) en opvolger ‘The Underside of Power’ uit op het smaakvolle Matador Records. Ondertussen is Algiers een kwartet en bracht begin 2020 hun derde album ‘There Is No Year’.

De genres die Algiers aantikt, zijn niet op twee handen te tellen. Post-punk, rock in de traditie van MC5, bij vlagen psychedelisch, electronisch, noisy en industrieel maar ook doorspekt met soul, gospel en blues. Altijd met gevoel voor timing en melodie: via pianostukken, dub naar gitaarexplosies, zware synths en uptempo beats. Het geluid van Algiers is volstrekt uniek.

De teksten van frontman Franklin James Fisher zijn gebaseerd op zijn eigen jeugdervaringen met racisme in het Zuiden van De Verenigde Staten. Hij legt hiermee een vinger op een groter probleem welke anno 2020 nog immer speelt.

Voorverkoop

De voorverkoop van dit concert is op woensdag 18 maart 2020 10:00 van start gegaan.

Submit informatie

Mis jij informatie of klopt er iets niet op deze concertpagina? Laat het ons hier weten!

Overnachten na het concert?

Ben je op zoek naar een overnachting in een hotel of airbnb in de buurt van de Doornroosje in Nijmegen? Hieronder vind je een aantal opties voor de avond nadat Algiers in Doornroosje plaatsvindt.

Foto's van Algiers

Foto Algiers te Algiers - 13/02 - Paradiso Foto Algiers te Algiers - 13/02 - Paradiso Foto Algiers te Algiers - 13/02 - Paradiso Foto Algiers te Paleo Festival 2018 Foto Algiers te Algiers / Pile / Spiral Stairs / Stars / The Blinders - 19/09 - Paradiso Foto Algiers te Algiers - 13/02 - Paradiso
 
Bekijk alle 23 foto's van Algiers

Gerelateerde festivals

Gerelateerd nieuws