concert: Africa Negra in Grounds op ZATERDAG 16 MEI 2020 (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Africa Negra in Grounds) afgelast of verplaatst.

De Nederlandse (en Belgische) overheid hebben vele concerten in de periode 12/03/2020 tot 19/01/2021 vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) verboden. Sommige concerten worden verplaatst naar een latere datum. Andere worden helemaal afgelast door deze maatregelen om de verspreiding van corona in te dammen.

Podia/concertorganisatoren nemen doorgaans contact op met kaartkopers om de vervangende datum te communiceren of aan te geven hoe zij in aanmerking komen voor een restitutie van de gekochte tickets. Bekijk de officiele site van het podium voor verdere informatie.


ZA.
16 MEI
AFRICA NEGRA 21:00 uur Grounds, Rotterdam
2020
Hoofdprogramma Africa Negra
Toegang vvk € 12,50 / aan de deur € 15,-

EXTRA INFORMATIE

Al decennialang worden de musici van África Negra gezien als de belangrijkste ambassadeurs van de muziek van São Tomé en Principe, twee kleine eilanden voor de westkust van Centraal Afrika. De band is erg bekend in Portugeestalige landen en hun diaspora, en zijn geliefd vanwege hun eigen onnavolgbare soukous-stijl. Deze stijl is een mengsel van de hemelse, zwoele São Tomé rumba of soukous met zalige scheuten highlife, en wordt door hun fans Mama Djumba genoemd.

Hun geluid stond symbool voor de eerste jaren van de onafhankelijkheid. Het succes werd de band teveel, meerdere keren gingen ze uit elkaar, kwamen weer bij elkaar en wisselde van samenstelling. Nu zijn ze weer terug met zowel originele bandleden als nieuwe talenten. Met vintage elektrische gitaren en effecten, bas, drums en percussie spelen ze typische São Tomé rumba, soukous en highlife en zijn ze hun originele geluid van de vroege jaren ’80 zeker niet verloren.