concert: Arild Andersen Trio in Bimhuis op DONDERDAG 14 MEI 2020 (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Arild Andersen Trio in Bimhuis) verplaatst naar zondag 08 mei 2022.

De Nederlandse (en Belgische) overheid hebben vele concerten in de periode 12/03/2020 tot 31/12/2021 vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) verboden. Sommige concerten worden verplaatst naar een latere datum. Andere worden helemaal afgelast door deze maatregelen om de verspreiding van corona in te dammen.

Podia/concertorganisatoren nemen doorgaans contact op met kaartkopers om de vervangende datum te communiceren of aan te geven hoe zij in aanmerking komen voor een restitutie van de gekochte tickets. Bekijk de officiele site van het podium voor verdere informatie.


DO.
14 MEI
ARILD ANDERSEN TRIO 20:30 uur Bimhuis, Amsterdam
2020
Hoofdprogramma Arild Andersen Trio

EXTRA INFORMATIE

Met de zeldzame optredens van deze supergroep oogstte Arild Andersen zo veel succes en lovende recensies dat hij besloot om door te gaan in deze droombezetting, samengesteld uit zijn favoriete musici van dit moment. Allereerst Marius Neset, in de pers geroemd als de beste Noorse saxofonist sinds Jan Garbarek. Vervolgens Helge Lien, die vergeleken wordt met pianogiganten als Brad Mehldau, Keith Jarrett en Bill Evans. En drummer Håkon Mjåset Johansen, die eerder samenwerkte met jazzvernieuwers Bugge Wesseltoft en Nils-Petter Molvær. Het repertoire bestaat voornamelijk uit composities van Andersen zelf, die al tweeëntwintig albums uitbracht onder zijn eigen naam op het ECM-label.

Contrabassist Arild Andersen is wereldberoemd om zijn warme, groots klinkende toon, zijn fantasierijke composities en zijn altijd weer verrassende improvisaties. Hij maakte naam in de jaren zestig in het Jan Garbarek Quartet en hij werkte samen met Amerikaanse legendes als Sonny Rollins, Dexter Gordon en Don Cherry