concert: Thomas Strønen in Bimhuis op VRIJDAG 03 APRIL 2020 (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Thomas Strønen in Bimhuis) afgelast of verplaatst.

De Nederlandse (en Belgische) overheid hebben vele concerten in de periode 12/03/2020 tot 31/12/2021 vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) verboden. Sommige concerten worden verplaatst naar een latere datum. Andere worden helemaal afgelast door deze maatregelen om de verspreiding van corona in te dammen.

Podia/concertorganisatoren nemen doorgaans contact op met kaartkopers om de vervangende datum te communiceren of aan te geven hoe zij in aanmerking komen voor een restitutie van de gekochte tickets. Bekijk de officiele site van het podium voor verdere informatie.


VR.
03 APR
THOMAS STRØNEN 20:30 uur Bimhuis, Amsterdam
2020
Hoofdprogramma Thomas Strønen

EXTRA INFORMATIE


De Noorse slagwerker Thomas Strønen is ook als componist van alle markten thuis. Een strijktrio, een pianotrio, klassieke percussie: je hoort het allemaal terug in de fascinerende muziek die hij schreef voor zijn ensemble Time is a Blind Guide. De bezwerende melodieën verwijzen naar folk, de verfijnde orkestratie naar moderne kamermuziek en de overlappende ritmes naar hedendaagse jazz.

Time is a Blind Guide is een akoestisch ensemble waarin strijkers, piano en percussie samenkomen. Op het tweede album Lucus (ECM Records) is een opvallende rol weggelegd voor de nieuwe pianist Ayumi Tanaka, die invloeden uit haar thuisland Japan meeneemt in haar improvisaties.