concert: Jazz Club: Jesse Van Ruller & Peter Bernsteins Ode Aan Jim Hall in Concertgebouw op VRIJDAG 17 JULI 2020 (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Jazz Club: Jesse Van Ruller & Peter Bernsteins Ode Aan Jim Hall in Concertgebouw) afgelast of verplaatst.

De Nederlandse (en Belgische) overheid hebben vele concerten in de periode 12/03/2020 tot 19/01/2021 vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) verboden. Sommige concerten worden verplaatst naar een latere datum. Andere worden helemaal afgelast door deze maatregelen om de verspreiding van corona in te dammen.

Podia/concertorganisatoren nemen doorgaans contact op met kaartkopers om de vervangende datum te communiceren of aan te geven hoe zij in aanmerking komen voor een restitutie van de gekochte tickets. Bekijk de officiele site van het podium voor verdere informatie.


VR.
17 JUL
JAZZ CLUB: JESSE VAN RULLER & PETER BERNSTEINS ODE AAN JIM HALL Koorzaal, 21:30 uur Concertgebouw, Amsterdam
2020

EXTRA INFORMATIE

Jesse van Ruller is een Amsterdamse gitarist van wereldfaam. Op jonge leeftijd won hij als eerste Europeaan de prestigieuze Thelonious Monk Award. In de jury zat onder meer Jim Hall, die zei: 'Een buitengewoon expressieve speler, hij raakte me diep op persoonlijk vlak.’ New Yorker Peter Bernstein speelde met de groten der aarde, van Sonny Rollins tot Lou Donaldson. Hij werd ontdekt door Hall, die hem prees: ‘Hij speelt het beste van allemaal qua swing, logica, gevoel en smaak.’ Van Ruller en Bernstein brengen samen een ode aan Jim Hall

Ode aan Jim Hall
Gitarist en componist Jim Hall trad nog op tot enkele maanden voor zijn dood, op 83-jarige leeftijd. Het is typerend voor deze gedreven musicus, die als een van de grondleggers van de jazzgitaar wordt beschouwd. Of hij nu met Ella Fitzgerald werkte, met Bill Evans of met Pat Metheny, Hall was een vernieuwer. Hij bracht eigenheid en warmte – en was niet bang voor stiltes, zodat andere musici konden stralen. Hall was voor zowel Van Ruller als Bernstein een groot voorbeeld, met wie ze graag als duo speelden. Vandaag brengen ze samen de muziek van hun held.

Gerelateerd nieuws