concert: Tabanka in Muziekpodium DJS op ZATERDAG 04 APRIL 2020 (AFGELAST / VERPLAATST!)

  • Tabanka
    Paaspop 2019- vrijdag
    © Peter in ´t Hout
  • Tabanka
    Paaspop 2019- vrijdag
    © Peter in ´t Hout


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Tabanka in Muziekpodium DJS) afgelast of verplaatst.

De Nederlandse (en Belgische) overheid hebben vele concerten in de periode 12/03/2020 tot 31/12/2021 vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) verboden. Sommige concerten worden verplaatst naar een latere datum. Andere worden helemaal afgelast door deze maatregelen om de verspreiding van corona in te dammen.

Podia/concertorganisatoren nemen doorgaans contact op met kaartkopers om de vervangende datum te communiceren of aan te geven hoe zij in aanmerking komen voor een restitutie van de gekochte tickets. Bekijk de officiele site van het podium voor verdere informatie.


ZA.
04 APR
TABANKA 22:00 uur Muziekpodium DJS, Dordrecht
2020
Hoofdprogramma Tabanka
Toegang Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.00 uur
Entree: € 9,- / Leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,50

EXTRA INFORMATIE

Tabanka brengt een eigen, hedendaagse interpretatie van de funaná, dé populaire dansmuziek van Kaapverdië. De band laat zich daarbij inspireren door artiesten van een eerdere generatie zoals Code di Dona, Bulimundo, Américo Brito en Bitori.
De funaná is een swingende en energieke muziekstijl van het Kaapverdische eiland Santiago die tijdens het Portugese koloniale bewind verboden was vanwege het schijnbaar opruiende en sensuele karakter ervan. Geen wonder dat de funaná na de onafhankelijkheid in 1975 deel ging uitmaken van de Kaapverdiaanse identiteit. Oorspronkelijk is funaná de muziek van de nazaten van slaven, die in de jaren tachtig gemixt werd met pop en jazz. Basis is de diatonische accordeon en de ferrinho, een metalen staaf waarop geraspt wordt.

Foto's van Tabanka

Foto Tabanka te Paaspop 2019- vrijdag Foto Tabanka te Paaspop 2019- vrijdag Foto Tabanka te Paaspop 2019- vrijdag Foto Tabanka te Paaspop 2019- vrijdag
 
Bekijk alle 4 foto's van Tabanka

Gerelateerde festivals