concert: AMSTERDAM MARIMBA WEEKEND: LA FIESTA in Bimhuis op ZONDAG 15 MAART 2020 (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (AMSTERDAM MARIMBA WEEKEND: LA FIESTA in Bimhuis) afgelast of verplaatst.

De Nederlandse (en Belgische) overheid hebben vele concerten in de periode 12/03/2020 tot 31/12/2021 vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) verboden. Sommige concerten worden verplaatst naar een latere datum. Andere worden helemaal afgelast door deze maatregelen om de verspreiding van corona in te dammen.

Podia/concertorganisatoren nemen doorgaans contact op met kaartkopers om de vervangende datum te communiceren of aan te geven hoe zij in aanmerking komen voor een restitutie van de gekochte tickets. Bekijk de officiele site van het podium voor verdere informatie.


ZO.
15 MRT
AMSTERDAM MARIMBA WEEKEND: LA FIESTA 16:00 uur Bimhuis, Amsterdam
2020

EXTRA INFORMATIE

Oeroude varianten komen aan bod, zoals de balafon uit Afrika en de chonta uit Midden-Amerika, maar ook de nieuwste instrumenten die gebruikt worden in de hedendaagse muziek. Vier dagen lang komen virtuoze bespelers, nieuwe sterren en baanbrekende componisten langs op AMW. Hoogtepunt is het slotconcert in het BIMHUIS: La Fiesta, een daverend feest met jazz en improvisatie, West-Afrikaanse muziek, Latin, elektronica en klassiek.

Het spectaculaire Kanazoé Orkestra, voor het eerst live in Amsterdam, staat onder leiding van supertalent Seydou Diabaté, die eigentijdse jazz maakt met de traditionele balafon. De Mexicaanse vibrafonist/componist/producer Victor Mendoza is te gast met zijn prestigieuze latinjazzband. De nieuwe generatie wordt vertegenwoordigd door Viktor Benev, die de elektronische MalletKAT bespeelt. Tatiana Koleva’s Youth Percussion Pool, de huisband van het AMW, speelt het geliefde arrangement van West Side Story van Leonard Bernstein en slaat de handen ineen met Victor Mendoza en Viktor Benev voor de uitvoering van een spectaculair nieuw arrangement door Koleva en Benev.