concert: Dona Onete: Koningin Van De Carimbó in Concertgebouw op ZATERDAG 25 JULI 2020 (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Dona Onete: Koningin Van De Carimbó in Concertgebouw) afgelast of verplaatst.

De Nederlandse (en Belgische) overheid hebben vele concerten in de periode 12/03/2020 tot 31/12/2021 vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) verboden. Sommige concerten worden verplaatst naar een latere datum. Andere worden helemaal afgelast door deze maatregelen om de verspreiding van corona in te dammen.

Podia/concertorganisatoren nemen doorgaans contact op met kaartkopers om de vervangende datum te communiceren of aan te geven hoe zij in aanmerking komen voor een restitutie van de gekochte tickets. Bekijk de officiele site van het podium voor verdere informatie.


ZA.
25 JUL
DONA ONETE: KONINGIN VAN DE CARIMBÓ Grote Zaal, 20:00 uur Concertgebouw, Amsterdam
2020
Hoofdprogramma Dona Onete

EXTRA INFORMATIE

Dona Onete
De hoogbejaarde Dona Onete verkoopt wereldwijd zalen uit met haar unieke, kleurrijke muziek. Onete brengt een mix van muziek uit de Amazone, Afrikaanse grooves, samba, ska en heel veel meer. Krachtig, persoonlijk en met een boodschap: ‘We kunnen ons eigen geluk uitvinden.’ Voor Onete zelf geldt dat zeker. Pas na haar pensionering als onderwijzeres werd ze ontdekt. Op haar 73ste bracht ze een eerste, internationaal succesvol album uit. Nu, op haar tachtigste, voert ze de wereldmuziekhitlijsten aan. De koningin van de Carimbó komt naar Amsterdam!

Rebujo
Het album Rebujo is een liefdesbrief aan de Noord-Braziliaanse Amazone, aldus Dona Onete. Ze bezingt de regenwouden en het almaar stromende water. Met veel percussie en blazers brengt ze de voor die streek typische carimbó: een dans vol Afrikaanse invloeden. ‘De ritmes van de plattelandsbewoners, zwart, blank en inheems’, vertelt Onete erover op Youtube. De zangeres zet zich in woord en muziek in voor vrouwenrechten, aboriginals en LGBTQ’s. ‘Ik wil dat we niet langer verdeeld zijn, maar één.’