concert: Bevrijdingsconcert 5 mei in Koninklijk Theater Carré (AFGELAST / VERPLAATST!)

  • VanVelzen
    De Vrienden van Amstel Live 2013
    © Anja de Bruijn
  • Simone Kleinsma
    The Passion in concert - 20/04 - Ahoy
    © Charles Batenburg


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Bevrijdingsconcert 5 mei in Koninklijk Theater Carré) afgelast of verplaatst.

De Nederlandse (en Belgische) overheid heeft alle concerten in de periode 12/03/2020 tot 01/09/2020 vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) verboden. Sommige concerten worden verplaatst naar een latere datum. Andere worden helemaal afgelast door deze maatregelen om de verspreiding van corona in te dammen.

Podia/concertorganisatoren nemen doorgaans contact op met kaartkopers om de vervangende datum te communiceren of aan te geven hoe zij in aanmerking komen voor een restitutie van de gekochte tickets. Bekijk de officiele site van het podium voor verdere informatie.


DI.
05 MEI
BEVRIJDINGSCONCERT 5 MEI 20:00 uur Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
2020
Concert gratis
Dit concert was gratis.

EXTRA INFORMATIE

Ieder jaar wordt Bevrijdingsdag feestelijk afgesloten met het 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam. Op 5 mei vieren we dat we sinds 1945 in vrijheid leven. We vieren de afwezigheid van oorlog en het leven in een democratische rechtsstaat. Het feest van de vrijheid krijgt echt betekenis als je weet wat op 4 mei herdacht wordt.

Elk jaar verzorgt een ander orkest het concert en treden verschillende solisten op. In 2020 verzorgt het Metropole Orkest het concert. De solisten zijn Simone Kleinsma, Giovanca, Roel van Velzen, mezzosopraan Maria Fiselier, violiste Noa Wildschut en de cast van Soldaat van Oranje – De Musical. Ook betreden Ambassadeur van de Vrijheid dj-trio Kris Kross Amsterdam, ISH Dance Collective en Junior Dance Company het podium op de Amstel.

Foto's van Giovanca, Het Metropole Orkest, ISH Dance Collective, Junior Dance Company, Lucas en Steve, Maria Fiselier, Noa Wildschut, Roxeanne Hazes, Simone Kleinsma, Snelle, VanVelzen

Foto Giovanca te Bevrijdingsfestival Amsterdam 2010 Foto Giovanca te North Sea Jazz 2014 - dag 3 Foto Giovanca te TivoliVredenburg Festival - Wij zijn 1 Foto Giovanca te North Sea Jazz 2014 - dag 3 Foto Giovanca te Vlaamse Reuzen Hollandse Leeuwen 2009 Foto Giovanca te Giovanca - 24/10 - Tivoli
 
Bekijk alle 42 foto's van Giovanca
Bekijk alle 4 foto's van Het Metropole Orkest
Bekijk alle 58 foto's van Roxeanne Hazes
Bekijk alle 7 foto's van Simone Kleinsma
Bekijk alle 73 foto's van Snelle
Bekijk alle 102 foto's van VanVelzen

Gerelateerde concerten

Gerelateerde festivals

Gerelateerd nieuws