concert: Clock Opera in Rotown op DONDERDAG 26 MEI 2022

  • Clock Opera
    London Calling 2012 #1
    © Gertjan van der Loo
DO.
26 MEI
CLOCK OPERA 20:00 uur Rotown, Rotterdam
2022
Hoofdprogramma Clock Opera

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op donderdag 26 mei 2022.
Dat is 701 dagen geleden.

Overzicht tickets dit concert
Tickets Clock Opera in Rotown
DEZE Clock Opera TICKETS WAREN BESCHIKBAAR:
do 26 mei
Rotown, Rotterdam
€ 11,50

EXTRA INFORMATIE

Clock Opera werd in zijn prille jaren vaak vergeleken met bands als The National en Elbow, maar sinds die relatief duistere doorbraakplaat Venn weten we intussen dat deze Londenaren van een heel ander hout gesneden zijn. Clock Opera is namelijk zo'n band die niet bang is om de klok terug te draaien en steeds nieuwe invalshoeken te bedenken van hoe een goede popplaat precies kan ontstaan.

Op nieuwste single Be Somebody Else - tevens de titel van het komende album - klinkt Clock Opera fragmentarischer dan ooit: snerpende synths en een vlotte cadans die erg aan Radiohead, Wild Beasts of The Flaming Lips doet denken. Dat fragmentarische is niet overigens zomaar: de groep is gefascineerd door de vreemde verhoudingen tussen hoe wij ons in het echte leven gedragen en in de digitale wereld.

Tegenwoordig opereert Clock Opera een trio na het vertrek van originele gitarist Andrew West, wat ongetwijfeld ook voor meer spanning, expressiveit en sensatie gaat zorgen.

Foto's van Clock Opera

Foto Clock Opera te London Calling 2012 #1 Foto Clock Opera te London Calling 2012 #1 Foto Clock Opera te London Calling 2012 #1 Foto Clock Opera te London Calling 2012 #1
 
Bekijk alle 4 foto's van Clock Opera

Gerelateerd nieuws