concert: Black Uhuru in Doornroosje op ZATERDAG 20 JUNI 2020 (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Black Uhuru in Doornroosje) afgelast of verplaatst.

De Nederlandse (en Belgische) overheid hebben vele concerten in de periode 12/03/2020 tot 31/12/2021 vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) verboden. Sommige concerten worden verplaatst naar een latere datum. Andere worden helemaal afgelast door deze maatregelen om de verspreiding van corona in te dammen.

Podia/concertorganisatoren nemen doorgaans contact op met kaartkopers om de vervangende datum te communiceren of aan te geven hoe zij in aanmerking komen voor een restitutie van de gekochte tickets. Bekijk de officiele site van het podium voor verdere informatie.


ZA.
20 JUN
BLACK UHURU Rode Zaal, 21:00 uur Doornroosje, Nijmegen
2020
Hoofdprogramma Black Uhuru

EXTRA INFORMATIE

Black Uhuru won in 1985 hun eerste reggae-grammy voor het album ‘Anthem’. In 1994 ontvingen ze de Diamond Award of Excellence, als eerste reggaeband ooit. Met veertien originele albums, zeven instrumentele dub-platen en vier live albums is Black Uhuru de best verkopende reggae act na Bob Marley. Ze toerden met de Rolling Stones en namen muziek op met heel veel muzikanten, van Keith Richards tot Ice-T.

Black Uhuru (letterlijk vertaald ‘Zwarte Vrijheid’) werd opgericht in het Waterhouse district, in Kingston, Jamaica. Ondanks dat dit bekend staat als één van de grootste probleemwijken van het land is het ook de broedplaats voor meerdere reggae-artiesten. Van Wailing Souls tot Bob Marley, die Simpson de kneepjes van het vak leerden voor hij zijn eigen band oprichtte.

Gerelateerd nieuws