concert: speelt Jeroen van Veen in Rijswijkse Schouwburg (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (speelt Jeroen van Veen in Rijswijkse Schouwburg) afgelast of verplaatst.

De Nederlandse (en Belgische) overheid heeft alle concerten in de periode 12/03/2020 tot 01/09/2020 vanwege de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) verboden. Sommige concerten worden verplaatst naar een latere datum. Andere worden helemaal afgelast door deze maatregelen om de verspreiding van corona in te dammen.

Podia/concertorganisatoren nemen doorgaans contact op met kaartkopers om de vervangende datum te communiceren of aan te geven hoe zij in aanmerking komen voor een restitutie van de gekochte tickets. Bekijk de officiele site van het podium voor verdere informatie.


DI.
07 APR
SPEELT JEROEN VAN VEEN Grote Zaal, 20:00 uur Rijswijkse Schouwburg, Rijswijk
2020
Hoofdprogramma Jeroen van Veen

EXTRA INFORMATIE

De Minimal Preludes Book I & II van Jeroen van Veen zijn geschreven voor piano, in de traditie van J.S. Bach. De laatste schreef Das Wohltemperierte Klavier in 1722 om aan te tonen dat in alle toonsoorten (zeg kleuren) gecomponeerd en gespeeld kon worden. Van Veen heeft er een minimale wending aan gegeven. Net als bij Bach staat elk stuk op zichzelf, maar het kan ook als onderdeel van de gehele serie worden uitgevoerd. De muziek is tonaal, ritmisch, soms opzwepend en dan weer verstild.

Deze muziek is gebruikt in diverse balletten, tv-reclames en in het toneelstuk Het Jaar van de Kreeft van Hugo Claus, gespeeld door TGA. Luisteraars ervaren de cyclus als een adembenemende reis door diverse landschappen.