concert: Cedric Burnside in Rotown op DINSDAG 05 NOVEMBER 2019

  • Cedric Burnside
    Take Root 2019
    © René Obdeijn
  • Cedric Burnside
    Take Root 2019
    © René Obdeijn
DI.
05 NOV
CEDRIC BURNSIDE 20:00 uur Rotown, Rotterdam
2019
Hoofdprogramma Cedric Burnside

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op dinsdag 05 november 2019.
Dat is 1632 dagen geleden.

Overzicht tickets dit concert
Tickets Cedric Burnside in Rotown
DEZE Cedric Burnside TICKETS WAREN BESCHIKBAAR:
di 05 nov
Rotown, Rotterdam
€ 13,50

EXTRA INFORMATIE

Als kleinzoon van de legendarische R.L.Burnside brandt de blues letterlijk door de aderen van de 39-jarige Cedric Burnside. Burnside is steevast uitoefenaar van de Hill country blues uit zijn thuishaven Mississippi, waar hij opgroeide met de liederen van onbetwiste grootheden uit het genre: Jim Kimbrough, Jessie May Hemphill, Otha Turner en delta blueshelden als T-Model Ford en Paul “Wine” Jones.

De rol van blues is het afgelopen eeuw enigszins verschoven sinds deze mythische figuren het nomadenpad bewandelden. Burnside’s muziek put uit rouwbetoon en overlevingsdrang en ontleent zich daarom nog doeltreffend voor de problemen van de 21ste eeuw. Het meest recente album van de Grammy-genomineerde zanger/gitarist heet Benton County Relic, een oproep om onderdrukking te ontstijgen door je ziel te openbaren.

Foto's van Cedric Burnside

Foto Cedric Burnside te Take Root 2019 Foto Cedric Burnside te Take Root 2019 Foto Cedric Burnside te Take Root 2019 Foto Cedric Burnside te Take Root 2019 Foto Cedric Burnside te Take Root 2019
 
Bekijk alle 5 foto's van Cedric Burnside