concert: Christian Scott in LantarenVenster

  • Christian Scott
    Transition Festival 2017
    © Tineke Klamer
ZO.
10 NOV
CHRISTIAN SCOTT 20:00 uur LantarenVenster, Rotterdam
2019
HOOFDPROGRAMMA Christian Scott
TOEGANG € 23,50 (pre-sale) / € 22,- (door)

CONCERT HEEFT AL PLAATSGEVONDEN

Let op! Dit concert vond plaats op zondag 10 november 2019.
Dat is 10 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

“Jazz’s young style God”, zoals JazzTimes hem omschreef, keert terug naar LantarenVenster. De in New Orleans geboren trompettist Christian Scott, die sinds enkele jaren aTunde Adjuah aan zijn naam heeft toegevoegd, kreeg muziek met de paplepel ingegoten. Dat beperkte zich niet tot de cultuur van de Mardi Gras uit zijn eigen stad, ook muziek van uiteenlopende namen als Miles Davis, Bob Dylan en Radiohead vond een plekje in het muzikale brein van Scott. Daarnaast is hij een politiek geëngageerd muzikant die actuele politieke thema’s in zijn muziek niet schuwt.

In 2015 bracht Christian het album Stretch Music uit. Daarop rekt hij de traditionele jazz door ruimte te creëren voor niet alleen andere muzikale stijlen, maar ook talen en culturen. Begin 2019 verschijnt Christians nieuwe album Ancestral Recall (Stretch Music/Ropeadope).

Live is Christian Scott telkens weer een sensatie. Hij fluistert en schreeuwt door zijn trompet heen en laat je dansen en nadenken.

FOTO'S VAN Christian Scott

Foto Christian Scott te Transition Festival 2017 Foto Christian Scott te Transition Festival 2017 Foto Christian Scott te Transition Festival 2017 Foto Christian Scott te Transition Festival 2017 Foto Christian Scott te Transition Festival 2017
 
Bekijk alle 5 foto's van Christian Scott