concert: Key2Singing in Goede Herderkerk op ZATERDAG 30 JUNI 2018

ZA.
30 JUN
KEY2SINGING 20:15 uur Goede Herderkerk, Zoeterwoude
2018
Hoofdprogramma Key2Singing
Toegang GoudenRang Stoel €70,00

Met de aankoop van deze speciale stoel bieden wij de beste plaats om ons te horen en te zien, een glaasje na afloop, een meet&greet met artistiek leider Margot Kalse, de professionele instrumentalisten en leden van de cast. En natuurlijk steunt u ons project in deze door subsidie beperkingen moeilijke tijden – onze hartelijk dank hiervoor!

Normale plaats €19,00
Jeugd t/m 25 jr €10,00
Ook kaartverkoop aan de deur, maar Vol=Vol.

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op zaterdag 30 juni 2018.
Dat is 2125 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

TUDORS, TUNES AND TEARES
Songs of the English Court, 1559 – 1695

Liefdesverdriet, melancholie en goddelijke troost spelen de hoofdrol in het programma Tudors, Tunes and Teares van het Leidse Key2Singing. Dit gezelschap van gedreven zangers brengt liederen ten gehore van de Engelse componisten Dowland, Byrd en Purcell. De sfeer van de muziek varieert van subtiel en ingetogen via meeslepend weemoedig tot licht en uitbundig. Artistiek leider Margot Kalse: ”In die tijd was zwaarmoedigheid, een hype, zeer in de mode. Dit had onder andere te maken met de onbereikbare liefde, het aanbidden van een dame van stand. Zulke liefdes waren bij voorbaat gedoemd om niet vervuld te worden.“

De zang wordt begeleid op historische instrumenten: luit en theorbe (door Earl Christy) en viola da gamba consort. Leidse middelbare scholieren Beeldende Vorming illustreerden de composities met schilder- en tekenwerk. Hun werk wordt in de kerk tentoongesteld.