concert: Swervedriver in Paradiso op MAANDAG 21 MEI 2018

  • Swervedriver
    Le Guess Who? 2015 - Vrijdag
    © Erik Luyten
  • Swervedriver
    Le Guess Who? 2015 - Vrijdag
    © Erik Luyten
MA.
21 MEI
SWERVEDRIVER Grote Zaal, 20:00 uur Paradiso, Amsterdam
2018
Hoofdprogramma Swervedriver

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op maandag 21 mei 2018.
Dat is 2129 dagen geleden.

Overzicht tickets dit concert
Tickets Swervedriver in Paradiso
DEZE Swervedriver TICKETS WAREN BESCHIKBAAR:
ma 21 mei
Paradiso, Amsterdam
€ 17,02

EXTRA INFORMATIE

Legendarische shoegazeband na 26 jaar terug in Paradiso. Waar bands als Slowdive, My Bloody Valentine en Lush in het begin van de jaren negentig allemaal de effectpedalen van hun gitaren gebruikten om een gelaagd, harmonieus geluid te creëren, gebruikten Swervedriver en Ride die pedalen om de gitaren te oversturen en een veel harder rockgeluid neer te zetten. Invloeden van Hüsker Du, Dinosour Jr. en Sonic Youth zijn daarbij duidelijk te horen. Daarmee beïnvloedden ze met name in thuisland Engeland een hele nieuwe generatie van bands.
Twee hitalbums en de eerste editie van London Calling. Hoewel Swervedriver nooit groot commercieel succes gekend heeft, zijn de albums 'Raise' (1991) en 'Mezcal Head' (1993) klassiekers binnen het shoegaze-genre geworden. Tijdens het concert in Paradiso worden deze twee albums dan ook integraal gespeeld. Tussen die twee albums, in 1992, speelde Swervedriver op de eerste editie van het London Calling Festival in Paradiso.

Foto's van Swervedriver

Foto Swervedriver te Le Guess Who? 2015 - Vrijdag Foto Swervedriver te Le Guess Who? 2015 - Vrijdag Foto Swervedriver te Le Guess Who? 2015 - Vrijdag Foto Swervedriver te Le Guess Who? 2015 - Vrijdag
 
Bekijk alle 4 foto's van Swervedriver

Gerelateerd nieuws

Leden die hier naar toe zijn geweest