concert: Amadou & Mariam in Muziekgebouw Eindhoven op VRIJDAG 13 OKTOBER 2017

  • Amadou & Mariam
    Mawazine 2013
    © Jasper van Vugt
VR.
13 OKT
AMADOU & MARIAM Grote Zaal, 20:15 uur Muziekgebouw Eindhoven, Eindhoven
2017
Hoofdprogramma Amadou & Mariam

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op vrijdag 13 oktober 2017.
Dat is 2379 dagen geleden.

Overzicht tickets dit concert
Tickets Amadou & Mariam in Muziekgebouw Eindhoven
DEZE Amadou & Mariam TICKETS WAREN BESCHIKBAAR:
vr 13 okt
Muziekgebouw Eindhoven, Eindhoven
€ 35,50

EXTRA INFORMATIE

Er zijn weinig artiesten zo geliefd bij hun publiek als Amadou & Mariam. Het muziekechtpaar ontmoette elkaar in 1977 op het blindeninstituut in Bamako, Mali, waar ze braille leerden (en nog ieder jaar optreden). Het klikte niet alleen op persoonlijk vlak maar ook muzikaal. De elektrische bluesgitaar van Amadou viel als een blok voor de poëtische stem van Mariam.

Het duo boekte aanvankelijk successen in Mali en in 2004 braken ze internationaal door met de aanstekelijke, door Mano Chao geproduceerde plaat ‘Dimanche a Bamako’. Toen was het hek was van de dam. Er volgden wereldtournees en samenwerkingen met o.a. Coldplay, U2 en helden David Gillmore en Johnny Marr. Ook traden Amadou & Mariam op tijdens het Nobelprijsconcert voor Barack Obama en de openingsceremonies van twee FIFA world cups. Steeds zijn Amadou & Mariam op zoek naar nieuwe vormen van muzikale expressie.

Foto's van Amadou & Mariam

Foto Amadou & Mariam te Mawazine 2013 Foto Amadou & Mariam te Mawazine 2013 Foto Amadou & Mariam te Mawazine 2013 Foto Amadou & Mariam te Mawazine 2013
 
Bekijk alle 4 foto's van Amadou & Mariam

Gerelateerd nieuws