concert: Guitar Shorty & Morblus in North Sea Jazz Club (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Guitar Shorty & Morblus in North Sea Jazz Club) afgelast of verplaatst. Bekijk de officiele site het podium voor verdere informatie.

VR.
09 JUN
GUITAR SHORTY & MORBLUS 21:00 uur North Sea Jazz Club, Amsterdam
2017
Toegang Staanplaats: € 20,00
Dinerplaats: € 24,00
(Diner v.a. 19:00 uur, entree is exclusief driegangendiner à €37,50)

EXTRA INFORMATIE

Zo af en toe komen er in bluesland samenwerkingen voorbij die de echte fan niet aan zich voorbij kan laten gaan. De Texaanse gitaarheld Guitar Shorty en de Italiaanse Roberto Morbioli (van Morblus) is er zo een. Beiden zijn ze virtuoos op de elektrische gitaar en dat hoor en zie je terug in hun solo’s.

De 82-jarige Blues Music Award-winnaar Guitar Shorty was jarenlang de gitarist van Ray Charles en geldt als het grote voorbeeld van zowel Buddy Guy als Jimi Hendrix. Het illustere muziektijdschrift Billboard omschreef hem als volgt: “his galvanizing guitar work defines modern, top-of-the-line blues-rock. His vocals remain as forceful as ever. Righteous shuffles…blistering, sinuous guitar solos.”

De mannen van Morblus zijn al meer dan twintig jaar een begrip in hun woonplaats Verona en ver daarbuiten. Niet voor niets toerden ze onder anderen met John Mayall en Robben Ford.