concert: Tribute to 2016 - The Legends We Lost in North Sea Jazz Club (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Tribute to 2016 - The Legends We Lost in North Sea Jazz Club) afgelast of verplaatst. Bekijk de officiele site het podium voor verdere informatie.

ZA.
18 MRT
TRIBUTE TO 2016 - THE LEGENDS WE LOST 21:00 uur North Sea Jazz Club, Amsterdam
2017
Toegang Staanplaats: € 17,50
Dinerplaats: € 22,50
(Diner v.a. 19:00, entree is excl. driegangendiner à €37,50)

Deuren open / diner: 19:00
Aanvang concert: 21:00

EXTRA INFORMATIE

Op muzikaal gebied is 2016 de geschiedenis ingegaan als het jaar waarin een aantal groten uit de wereld van de popmuziek zijn overleden. David Bowie, Prince, Maurice White, Glenn Frey (Eagles), Rod Temperton (Michael Jackson), Sharon Jones en meest recent natuurlijk nog George Michael: het is een kleine greep uit de lijst met beroemdheden die vorig jaar zijn heengegaan.

Hoewel de muziek van deze legendes sterk van elkaar verschilt, zijn er wel een aantal andere dingen die ze gemeen hebben. Hun repertoire bestaat uit tijdloze muziek, ze gaven het muzikale tijdperk waarin ze verkeerden glans en ze oefenen tot op de dag van vandaag nog een grote invloed uit op muzikanten en muziekliefhebbers wereldwijd. David Bowie en Prince bijvoorbeeld staan alom bekend als twee van de grootste iconen binnen de moderne (pop)muziek, terwijl Toots Thielemans (jazz), Leonard Cohen (singer-songwriter) en Earth Wind & Fire’s Maurice White (soul/funk) ook tot iconen in hun genre behoren.