concert: Bitori in North Sea Jazz Club (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Bitori in North Sea Jazz Club) afgelast of verplaatst. Bekijk de officiele site het podium voor verdere informatie.

ZO.
05 MRT
BITORI 20:00 uur North Sea Jazz Club, Amsterdam
2017
Hoofdprogramma Bitori
Toegang Deuren open: 19.00 uur
Aanvang concert: 20.00 uur
Entree: €16,00

EXTRA INFORMATIE

De Kaapverdische accordeonist Victor Tavares (beter bekend als Bitori) stond decennia geleden aan de wieg van de funaná: opzwepende dansmuziek met een ongekend hoog tempo. De Portugese kolonisten verbanden het zelfs tot aan de onafhankelijkheid van Kaapverdië in 1975. Bitori werd daarna een van de grootste sterren in het genre.

Lang was het stil rondom Bitori, totdat hij in 2016 werd herontdekt door het label Analog Africa en het album Legend of Funaná (The Forbidden Music of the Cape Verde Islands) werd uitgebracht. Een tour langs de grote festivals in Europa was het gevolg. Lowlands, Fusion (Duitsland) of WOMAD (Kanarische Eilanden). Waar Bitori ook kwam, het dak ging eraf.

Dit voorjaar komt Bitori samen met zijn swingende liveband hetzelfde doen in de club. Voor de gelegenheid gaan de gebruikelijke tafels en stoelen in de club aan de kant, want bij de klanken uit Bitori’s accordeon is het niet mogelijk om stil te staan!