concert: Fatback Band in North Sea Jazz Club (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Fatback Band in North Sea Jazz Club) afgelast of verplaatst. Bekijk de officiele site het podium voor verdere informatie.

DO.
02 MRT
FATBACK BAND 20:00 uur North Sea Jazz Club, Amsterdam
2017
Toegang Deuren open: 20.00 uur
Aanvang concert: 21.00 uur
Entree: €30,00

EXTRA INFORMATIE

Een van de bekendste en meest geprezen funk- en discobands komt naar de North Sea Jazz Club: de Fatback Band! Sinds de jaren 70 namen de New Yorkers meer dan 35 albums op, scoorden ze talloze hits zoals ‘I Found Lovin” en ‘(Do the) Spanish Hustle’ en speelden ze zelfs op het Witte Huis.

Daarnaast hadden ze in 1979 ook nog eens een primeur door het eerste hiphopnummer ooit uit te brengen met ‘King Tim III (Personality Jock)’. De band dankt zijn naam aan de drummer en oprichter Bill Curtis. Hij kwam op het idee kwam om de “fatback” jazzbeat uit New Orleans te combineren met funk.

Ondanks het feit dat de band al decennia toert zijn de liveshows nog altijd hetgeen waar de Fatback Band voor leeft. In 2013 wonnen ze nog de award voor “Best Soul Concert” van The Soul Survivors Magazine. In het voorjaar van 2017 zetten ze voor het eerst in Nederland de club op z’n kop met hun illustere funk en disco-oeuvre.