concert: Chalo Correia - Het nieuwe 'vintage' geluid uit Angola in RASA op VRIJDAG 16 SEPTEMBER 2016 (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Chalo Correia - Het nieuwe 'vintage' geluid uit Angola in RASA) afgelast of verplaatst. Bekijk de officiele site het podium voor verdere informatie.

VR.
16 SEP
CHALO CORREIA - HET NIEUWE 'VINTAGE' GELUID UIT ANGOLA 21:00 uur RASA, Utrecht
2016
Hoofdprogramma Chalo Correia
Toegang € 14,00 + servicekosten

EXTRA INFORMATIE

Het nieuwe 'vintage' geluid uit Angola

VINTAGE | SEMBA / RUMBA | ANGOLA

Chalo Correia (1968) is een getalenteerde zanger/gitarist, geboren in Luanda, Angola. Hij verhuisde begin jaren 90 naar Portugal, maar had daarvoor wel de meest intense muziekperiode van Angola meegemaakt: de seventies. Bands als Os Merengues en Os Kiezos zouden voortaan een flinke invloed uitoefenen op zijn muziek. Het geluid van traditionele stijlen als de semba, rebita, rumba en kazacuta zijn duidelijk hoorbaar in zijn muziek, maar

Chalo Correia geeft er wel een eigen draai aan. In juni 2015 verscheen zijn eerste cd op het Celeste Mariposa/Discos label met zijn 5-koppige band. De titel, Kudihohola, betekent 'herstart', en dat doet Correia door de traditionele ritmes van Angola te gebruiken voor zijn hedendaagse songs. Wie de Angolese compilaties op Analog Africa of Buda Musique een warm hart toedraagt mag Chalo Correia niet missen.