concert: Lakshmi + abART in Luxor Live op VRIJDAG 16 SEPTEMBER 2016

  • Lakshmi
    Festival de Beschaving 2016
    © Tim van Veen
  • Lakshmi
    Festival de Beschaving 2016
    © Tim van Veen
VR.
16 SEP
LAKSHMI + ABART Grote zaal / Main hall, 21:00 uur Luxor Live, Arnhem
2016
Hoofdprogramma abART Lakshmi
Toegang €10,00

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op vrijdag 16 september 2016.
Dat is 2779 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

Lakshmi heeft haar eerste album nog niet uitgebracht, maar heeft al de aandacht van de volgers op zich weten te vestigen. Ze stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland, speelde op de Popronde en werd vooral bekend door tv-programma De Beste Singer-songwriter van Nederland. De term singer-songwriter dekt de lading echter niet, want Lakshmi maakt dark electronic pop met poëtische teksten, heftige synths en donkere violen. Nu wordt ze nog vergeleken met acts als Lana del Rey, M.I.A. en Lorde, maar over niet al te lange tijd zal ze ongetwijfeld zelf een referentiepunt worden.

Het Arnhems-Duitse AbART provoceert, prikkelt, overdondert en bedwelmt met hun muziek. De bezetting is met drums, bas, zang en viool al afwijkend, maar ook de songs zijn zoals je ze niet vaak hoort. Theatraal, simpel maar ingenieus, precies op de rand tussen credible indie en schaamteloos catchy, maar boven alles zeer eigenzinnig.

Foto's van Lakshmi

Foto Lakshmi te Bevrijdingsfestival Overijssel Foto Lakshmi te Roxeanne Hazes - 7/9 - Melkweg Foto Lakshmi te CUT / Lakshmi - 8/12 - Patronaat Foto Lakshmi te Festival Aangeschoten Wild 2018 Foto Lakshmi te Lakshmi - 15/04 - Poppodium Metropool Foto Lakshmi te Songbird Festival 2016 - Zondag
 
Bekijk alle 67 foto's van Lakshmi

Gerelateerd nieuws