concert: Listener in V11 op VRIJDAG 09 SEPTEMBER 2016

  • Listener
    Welcome To The Village 2018 - zaterdag
    © Irwan Notosoetarso
VR.
09 SEP
LISTENER 21:00 uur V11, Rotterdam (door: Rotown )
2016
Hoofdprogramma Listener
Toegang 10 euro (excl service fee)

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op vrijdag 09 september 2016.
Dat is 2776 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

Bands die rauwe indierock feilloos combineren met verhalende poëzie kunnen de meesten waarschijnlijk met twee handen tellen. Kenners noemen vaak als eerste het meesterwerk Spiderland van Slint, maar daarna is het toch diep graven. Het Amerikaanse rocktrio Listener heeft wat dat betreft bijzondere wortels. Voordrager en bandleider Dan Smiths grillige monologen zijn te namelijk te herleiden naar de hiphopplaten waarmee hij opgroeide.

Inmiddels is Listener een voltallige rockband die je met niets anders kunt vergelijken. Soms schrijven Smith en zijn vrienden liedjes vol fraaie bezinning, opgesierd met glockenspiel en blazers. Maar je kunt er op rekenen dat Smith de boel op een gegeven moment laat ontsporen tot pure chaos. Op het podium wordt die licht ontvlambare sfeer nog eens uitvergroot. Smith peinst, mijmert en schreeuwt naar de hemel met messcherpe tekstflarden, immer met het hart op het puntje van de tong.

Foto's van Listener

Foto Listener te Welcome To The Village 2018 - zaterdag Foto Listener te Welcome To The Village 2018 - zaterdag Foto Listener te Welcome To The Village 2018 - zaterdag Foto Listener te Xnoizz Flevo Festival 2011 Foto Listener te Xnoizz Flevo Festival 2011 Foto Listener te Xnoizz Flevo Festival 2011
 
Bekijk alle 7 foto's van Listener

Gerelateerd nieuws