concert: The Veils + Basia Bulat in Doornroosje op DONDERDAG 03 MEI 2007

  • The Veils
    Into The Great Wide Open 2013 - dag 2
    © Mitch Wolters
  • The Veils
    Motel Mozaique 2013 - dag 1
    © Gertjan van der Loo
DO.
03 MEI
THE VEILS + BASIA BULAT Rode Zaal Doornroosje, Nijmegen
2007
Hoofdprogramma The Veils
Toegang 12,50 euro

Concert heeft al plaatsgevonden

Let op! Dit concert vond plaats op donderdag 03 mei 2007.
Dat is 6204 dagen geleden.

EXTRA INFORMATIE

In 2004 ging het opeens hard met The Veils. Het debuutalbum 'The Runaway Found' werd alom erg goed ontvangen en was terug te vinden in menig eindejaarslijstje. Toen ze in Nederland debuteerden, was er in Engeland zelfs al een tijdje sprake van een ware Veils-hype. En in het geval van The Veils, en hun bijna perfecte popsongs, was alle opschudding voor één keer begrijpelijk en meer dan terecht. De ingetogen liedjes refereerden aan bands als Suede, Coldplay en Starsailor. De variatie aan stijlen wordt bijeengehouden door de typerende stem van Finn Andrews, die scherp en breekbaar is. De inspiratiebronnen zijn legio: van the Smiths tot Coldplay maar ook van The Strokes tot Nick Cave en van Starsailor tot Patti Smith of The Triffids.
De dromerige popsongs hebben op het tweede album ‘Nux Vomica’ plaatsgemaakt voor passionele klassesongs die herinneringen oproepen aan het beste en meest 'grauwe werk' van Nick Cave en Tom Waits.

Foto's van The Veils

Foto The Veils te The Veils - 02/10 - Paradiso Foto The Veils te Motel Mozaique 2013 - dag 1 Foto The Veils te The Veils - 17/4 - Paard van Troje Foto The Veils te The Veils - 24/11 - Melkweg Foto The Veils te Lowlands 2013 - dag 2 Foto The Veils te Lowlands 2013 - dag 2
 
Bekijk alle 81 foto's van The Veils

Gerelateerd nieuws

Leden die hier naar toe zijn geweest

Leden die hier naar toe wilden