concert: Jeff Finlin in De Kargadoor op VRIJDAG 06 MAART 2015 (AFGELAST / VERPLAATST!)


LET OP: Volgens onze informatie is dit concert (Jeff Finlin in De Kargadoor) afgelast of verplaatst. Bekijk de officiele site het podium voor verdere informatie.

VR.
06 MRT
JEFF FINLIN 20:00 uur De Kargadoor, Utrecht
2015
Hoofdprogramma Jeff Finlin
Toegang 5 euro

EXTRA INFORMATIE

De in Cleveland, Ohio geboren en tegenwoordig in Colorado wonende Jeff Finlin begon ooit zijn muzikale loopbaan als drummer bij diverse High School-bandjes. Na een aantal jaren in de punk-scene van Boston te hebben doorgebracht verhuisde Jeff samen met zijn goede vriend Gwil Owen naar Nashville om rockband The Thieves op te richten. Na wat omzwervingen heeft Finlin als singer/songwriter een definitieve muzikale keuze gemaakt. Inmiddels heeft hij, zij het in een kleine kring, een enorme reputatie opgebouwd als singer-songwriter. En maakte hij oa een album met stergitarist Marc Ribot (Tom Waits en Elvis Costello) en de van Bob Dylan bekende Tony Garnier.

De sound van Jeff Finlin doet erg sterk denken aan Bob Dylan, Steve Earl of Bruce Springsteen in vroegere jaren. Hij beschikt niet over een hoogstaande zangstem, maar wel over een stem die uitstekend in het singer/songwriter genre past. Dankzij zijn karakteristieke stemgeluid zorgt Finlin voor een heel eigen sound.